lördag 29 juni 2013

HÖSTPROGRAM 2013


HÖSTPROGRAM 2013
Efter sommaruppehållet presenterar vi här vårt program för hösten 2013.  Föredragen är på Godtemplargården, V Trädgårdsgatan 2, Nyköping, klockan 13.30, tisdagar om inte annat meddelas. Gå gärna in på vår blogg, asnykoping.blogspot.com och läs mer om vår verksamhet. Tag gärna med en vän, så att vi på det sättet kan locka till oss nya medlemmar! Vi hoppas att programmet skall intressera många! Varmt välkomna hälsar styrelsen!


24 september
Lars Wallin, tandläkare har varit verksam i Nyköping 1973-2010 huvudsakligen som privattandläkare. Han kommer att berätta om sina upplevelser som tandläkare i Kenya i Rotary Läkarbanks regi.

                                                                 1 oktober

Jan-Inge Bengtsson, pensionerad folkhögskolerektor, som har nära följt Afghanistans öde i snart 30 år.  Under 1980- och 90-talen satt han i flera omgångar i Svenska Afghanistankommitténs styrelse och även varit dess ordförande Senast han besökte landet var 2005 och i oktober 2009. Titeln på föredraget är ”Kommer talibanerna tillbaka nu?”

15 oktober
Besök i Nyköpings Moské. Vi besöker en okänd kyrka för många. Den ligger på St Annegatan, mitt emot SN: s redaktion. Ladda er med frågor. Här tar man av sig sina skodon innan man går in i kyrkorummet. OBS anmälningslista 

                                                                
12 november
Roland Sahl och Henning Höjer kåserar om anekdoter kring gamla sjukhusjournaler från 1800-talet.

3 december
Odd-Fellow Huset 100 år. Mats Domert, vd för fastighetsbolaget Midgård, guidar oss i huset och berättar om dess uppförande och vilka som stod bakom bygget. Adress Odd Fellowgränd 1. OBS anmälningslista.

17 september
Nu ställer vi kosan söderut. Vi besöker Löfstad Slott, beläget strax en mil söder om Norrköping och Flygmuseet i Linköping. Läs mera om inbjudan till resan på föregående information i denna blog, se ärendelistan!